2019. december 6. péntek Miklós

Hírek - Élelmiszer

Újabb értékes elismerést söpört be Fazekas

Limitált kiadású emlékérmet vehetett át Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetétől (FAO). Ezzel azt ismerték el, hogy Magyarország hozzájárul az élelmezés- és az élelmiszerbiztonság globális szintű eléréséhez.
 
 

Az emlékérem a FAO alapításának 70. évfordulójára készült, és a limitált kiadásból származó elismerést Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató helyettese nyújtotta át Fazekas Sándornak, emellett pedig egy FAO-ról szóló dedikált könyvet is átadott. Ezzel a FAO szimbolikusan azt ismerte el, hogy Magyarország egyre nagyobb mértékben járul hozzá az élelmezés- és az élelmiszerbiztonság globális szintű eléréséhez.

Fazekas Sándor (balra) és Vladimir Rakhmanin

Magyarország szakmai és pénzügyi támogatást is biztosít a FAO-nak – jelentette ki a szervezet közleménye szerint Rakhmanin. A mostani találkozón szóba került a FAO-Magyarország ösztöndíj program is, amely évente több mint 30, fejlődő országból érkező fiatal számára teszi lehetővé mezőgazdasági tanulmányaik folytatását az országban.

Az Élelmezési Világnap, amelyet minden év október 16-án, a FAO alapításának napján tartanak, Magyarország javaslatára került be a kiemelt napok közé. A FAO Európát és Közép-Ázsiát lefedő regionális irodája Budapesten van, ahogy a szervezet közös szolgáltató-központja is, amelynek a Földművelésügyi Minisztérium ad otthont. Magyarország a FAO globális tevékenységeibe is bekapcsolódik, és részt vett a családi gazdálkodásról szóló tavalyi, illetve a talajok nemzetközi évéről szóló idei programsorozatokban is – állapította meg Rakhmanin.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu