2020. június 5. péntek Fatime

Hírek - Élelmiszer

Vadászati könnyítéseket akar Semjén

Nagy vonalakban teljesült a kereszténydemokrata Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tavaly januári kérése a vadászati könnyítésekre, habár menyétre, egerészölyvre, barna rétihéjára, fenyőrigóra és vadgerlére továbbra sem szabad vadászni, a menyét, a csörgő- és a kerceréce pedig védetté válik -írja a hvg.hu.
 
 

Miután az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként e tárgyban a vidékfejlesztési miniszterhez írt levele kitudódott, egyeztetések kezdődtek a vadász-érdekképviseletek és természetvédő szervezetek között két egyetem és a zöld ombudsman bevonásával. Múlt heti megállapodásuk szerint az említett korlátozások mellett szabad lesz a nyári és a kanadai lúd eddig tiltott vadászata, korlátozottan nemcsak ősszel, hanem a költési időszakban, tavasszal is lehet szalonkára lőni, és könnyebbé válik a külföldön – elvileg jogszerűen – ejtett veszélyeztetett állatok trófeáinak behozatala.

Az illegálisan beszerzett ilyen trófeák elkobzásában gyakran eljáró természetmegőrzési főosztályvezetőt röviddel Semjén levele után eltávolították a minisztériumból.

További változás, hogy Semjén a napokban Pintér Sándor miniszterrel közösen a fegyvertartás szabályainak lazítását célzó törvénymódosító javaslatot is tett a parlamentben.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu