Vadhúsban utazik a szabolcsi cég: különleges termékekkel hódítanák meg a piacot

Vadhúsban utazik a szabolcsi cég: különleges termékekkel hódítanák meg a piacot

agrarszektor.hu
Szeretnénk leküzdeni azokat a sztereotípiákat, amik az emberekben a vadhússal szemben ott vannak - mondta el az Agrárszektornak Támba Miklós, a Támba Családi Holding tulajdonosa és beruházója. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakember beszélt arról is, hogy a gazdaság legtöbb szereplőjével ellentétben őket nem hátráltatta a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet, bizonyos szempontból nézve jól is jártak vele.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Támba Miklós elmesélte, hogy a vadhúsfeldolgozó üzemük családi vállalkozás keretében épült. A céget az 1990-es években alapította az édesapja, aki foglalkozását illetően erdész, hobbiját tekintve pedig vadász volt. A napkori székhelyű vállalkozást az akkori erdőgazdákkal, szövetkezetként indították, valamint egy erdészeti gépszolgáltatást is létrehoztak akkor. Ez a koncepció később kibővült, amikor bekapcsolódtak a vendéglátóiparba is. A szakember elmondta, hogy ahogy fejlődött a cég, mind az erdőgazdálkodási, mind a vendéglátási ágazat is újabb beruházásokkal gyarapodott. Mostanra egy 15 ezer hektáros vadászterülettel rendelkeznek, ahol vadgazdálkodást folytatnak, van erdei iskolájuk és rendezvényközpontjuk is, valamint egy éttermük, szállodával, de az erdészeti szolgáltatásokat sem adták fel.

Támba Miklós beszélt arról is, hogy 2020. augusztus 27-én adták át a Nativus vadhúsfeldolgozót. Az új üzemegység jól illeszkedik az eddigi vertikumukba, hiszen mind a vadgazdálkodáshoz, mind a vendéglátáshoz kapcsolódik. A feldolgozás során elsődlegesen a nagyvadakra, egészen pontosan a lőtt nagyvadakra koncentrálnak. A feldolgozó üzemben tőkehúsokat készítenek, de van lehetőség a vadhús további feldolgozására, sonka- és kolbászfélék, szalámik előállításával is foglalkoznak, de szeretnének szuvid és marinált termékekkel is megjelenni a piacon.

A szakember elismerte, hogy koronavírus-helyzet miatt elmaradnak a külföldi vadászok, és a vadásztársaságoknak is nehéz az előzetesen meghatározott volumeneket teljesíteniük. Támba Miklós ugyanakkor elárulta, hogy számukra az új feldolgozó próbaüzeme szempontjából viszont szinte optimális a helyzet. A Támba Családi Holding tulajdonosa szerint a mai korban egyre fontosabbá vált a természetes életmód, és szerinte a vadhúsnál nincs egészségesebb. Támba Miklós elmondta, hogy szeretnék leküzdeni azokat a sztereotípiákat, amik a fogyasztókban máig ott vannak a vadhúsokkal szemben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55