2020. április 2. csütörtök Áron

Hírek - Élelmiszer

Valami készül? – Pápán látták Mészáros Lőrincet

Felkereste az elmúlt napokban Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester a felszámolás alatt, illetve értékesítés előtt álló pápai húsfeldolgozót – értesült az agrárszektor.hu. A pápai eszközvagyon megszerzése illeszkedhet az egyre nagyobb agrárbefektetővé váló üzletember stratégiájába, mivel nagyüzemi sertéstartása és veszprémi húsfeldolgozója révén már most is érdekelt a hazai hússzektorban. Nemsokára kiderül, hogy a pápai húsipari vagyonra lesz-e érvényes vételi ajánlat, mivel a pályázati határidő ma jár le.
 
 

Az elmúlt napokban a felszámolás alatt álló pápai húsfeldolgozónál tárgyalt Mészáros Lőrinc – tudta meg húsipari forrásokból az agrárszektor.hu. Ezért most ágazati szakértők nem tartják kizártnak, hogy az egyre nagyobb agrárgazdasági befektetővé váló felcsúti polgármester a pápai húsipari eszközvagyonra ajánlatot tehet.

Újabb húsipari kapacitások megvásárlása elvileg illeszkedhet Mészáros Lőrinc agrárstratégiájába, mivel az érdekeltségébe tartozó Búzakalász 66 Felcsút Kft. nagyüzemi sertéstartással is foglalkozik, illetve a Búzakalász a tulajdonosa a felcsúti Bakony Hús Kft.-nek is, amely a Veszprém-Szabadságpusztán fekvő húsfeldolgozót üzemelteti. Mészáros Lőrinc húsipari terjeszkedését mutatja, hogy a Bakony Hús is szerepelt például azon hazai húsos cégek listáján, amelyek a közelmúltban exportjogosítványokat kaptak Chilébe.

Egyelőre azonban nem tudni, hogy Mészáros Lőrinc, illetve más befektető adott-e be pályázatot a pápai eszközvagyonra. Mint ismert, a felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. a Pápai Hús csoport valamennyi vagyonelemének egybeni értékesítésére az idén írt ki 4,5 milliárd forintos pályázatot, amelynek határideje március 31-én jár le. Korábban húsipari berkekben felmerült, hogy egy kínai-tajvani érdeklődő is a lehetséges ajánlattevők között szerepelhet.

Iparági szakértők szerint mindenesetre lehetséges befektető(ke)t sejtethet a háttérben, hogy a felszámoló a napokban előzetes értesítést küldött több mint 800 munkavállalónak fennálló munkaviszonyuk megszüntetéséről. Az új munkajogi szabályok szerint ugyanis munkaviszonyukat előbb fel kell bontani ahhoz, hogy egy új tulajdonos velük újabb munkaszerződést köthessen. Igaz, a felszámoló az értesítésekben az év végét jelölte meg várható időpontként, de ez jóval korábbi is lehet, ha a vagyonelemeket érvényes és eredményes pályázattal valaki már a közeljövőben megvásárolná.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu