2020. május 29. péntek Magdolna

Hírek - Élelmiszer

Válságtanácsot hívtak össze a Tescónál!

Válságtanács lesz ma a Tescónál, mert már az áruházak ellátását veszélyezteti a munkaerőhiány és a bérfeszültség - írja a Népszabadság.
 
 

Megbeszélésre hívták szerdára a két kiskereskedelmi ágazati szakszervezetet a Tescóhoz, hogy közösen találjanak megoldást a cég központi raktárát sújtó munkaerőhiányra, ami miatt a vásárlók egyre többször üres polcokkal szembesülnek az áruházakban - tudta meg a lap.

Már hetekkel ezelőtt is legalább 30 százalékkal több munkavállalóra lett volna szükség ahhoz, hogy az összes üzletet ellássák áruból, a helyzet pedig azóta sem javult. A lap úgy tudja, hogy a cég kölcsön munkaerővel próbálta orvosolni a helyzetet, ami viszont komoly bérfeszültséghez vezetett a gyáli központban, mert a "beállósok" többet kaptak, mint az állandó dolgozók.

Bár nem rég jelentették be a teljes céghálózatra a 15 százalékos béremelést, már most látszik, hogy a magasabb fizetésekért sem tudtak új embereket toborozni.

Márpedig ha a logisztikai munkások bérét tovább emelik, a többi munkakörben sem hagyhatják érintetlenül a fizetéseket. Kérdés, hogy a Tesco mekkora, a teljes hálózatot érintő további bérfejlesztésbe lenne hajlandó belemenni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu