2021. január 17. vasárnap Antal, Antónia

Hírek - Élelmiszer

"Varázslatos és különleges" évjárat: csúcsborok születhetnek

"Varázslatos és elképesztően különleges" évjáratúnak ígérkezik az idei év borászati szempontból Gál Tibor egri borász szerint. A korai fajták rendkívül gyümölcsös és izgalmas jegyeket mutatnak.
 
 

A betakarítás időszakából mintegy három hét van hátra, és a jelenlegi időjárás nem sietteti a szüretet, ezzel segíti az érést és lehetővé teszi a gyümölcs legoptimálisabb állapotának kivárását – mondta Gál Tibor az MTI szerint a Korona Borház demjéni szőlészetében tartett tájékoztatón. Szerinte az idei év számos időjárási anomáliája ellenére "varázslatos és elképesztően különleges" évjárat ígérkezik.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 

A szakmában érzékelhetően megindult a fiatalítás, egyre több a második és harmadik generációs termelő – mondta a borász. Az egri borvidéken továbbá egy márkásítási folyamat is tapasztalható. Kedvező tendenciaként említette, hogy a teljes magyarországi termőterület szerény csökkenésével szemben az Eger környéki ültetvények nagysága folyamatosan nő, ami a régió ágazati szerepének erősödését is előre vetíti.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu