Varga minisztériumában bukkant fel a volt agrárállamtitkár

agrarszektor.hu
A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkáraként dolgozik tovább a mai kormányzati struktúrában Simon Attila István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) korábbi közigazgatási államtitkára. Simon Attila István a közelmúltban vált meg az FM-től, távozását a tárca nem indokolta.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Varga Mihály vezette NGM munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkárává nevezték ki Simon Attila Istvánt, aki 2014-2015-ben az FM közigazgatási államtitkára, előtte pedig a tárca helyettes államtitkára volt. Simon most már az NGM helyettes államtitkáraként vett részt azon a kecskeméti konferencián, amely a hazai kertészet lehetőségeiről szólt.

A volt közigazgatási államtitkár a közelmúltban vált meg az FM-től, de távozását a tárca nem indokolta. Egyes vélemények szerint távozása összefüggésbe hozható a tavaly indított állami földérverések szabályozási kérdéseivel, de ezt a minisztérium korábban az agrárszektor.hu-nak cáfolta. Felmerült az is, hogy távozásában a tavalyi brókerbotrány is szerepet játszhatott, mivel a TIG Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft. - amely az agrártárca felügyelete alatt állt - több mint 400 millió forintot bukott. Azóta a minisztérium kezdeményezte a TIG végelszámolását, amely az elmúlt év őszén kezdődött meg.

Az országban egyszerre van jelen a munkaerőhiány és a munkanélküliség - állapította meg az MTI szerint Simon Attila István a kecskeméti konferencián. A munkanélküliségi ráta a 25 év alattiaknál 14,5 százalék, és a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) egyik célja az, hogy ezen az arányon változtasson. A foglalkoztatás növelésére született programok közül példaként említette az Ifjúsági Garancia Programot, az Út a munkaerőpiacra programot és azt, hogy külön program készült a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatásra.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03