2021. június 25. péntek Vilmos

Hírek - Élelmiszer

Vargáék nagyon támogatják a Lipóti Pékséget

Összesen 108 millió forinttal támogatja a Lipóti Pékség tatabányai üzemét nagyvállalati beruházási programjában a kormány. A Tatabányai Sütőipari Kft. az elmúlt évi, 3 milliárd forintos támogatási keretből kapott költségvetési forrásokat. A vissza nem térítendő forrásokkal 308 millió forintos beruházást valósítanak meg.
 
 

Átadta a költségvetési támogatásról szóló oklevelet a Lipóti Pékség csoportnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A csoport tatabányai üzeme 108 millió forint támogatást kapott, amellyel 308 milliós beruházást valósít meg.

A nagyvállalatoknak szóló program 3 milliárd forinttal indult 2015-ben, 2016-ra pedig a támogatási keretet 15 milliárdra növelték. Az első időszakban 14 hazai vállalat kapott vissza nem térítendő támogatást költségvetési forrásból.

Hogy melyek voltak a nyertes cégek, ide kattintva lehet megnézni.

Varga Mihály szerint a 3 milliárd forintos állami támogatással 8,6 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg. Ezek révén 500 új munkahely jön létre országszerte.

Tóth Péter, a Lipóti Pékség cégcsoport tulajdonosa az MTI-nek elmondta, hogy a társaság három év alatt közel egymilliárd forintot fordított a tatabányai sütőüzem fejlesztésére. A mostani 308 millió forintos bővítés 20 új munkahelyet teremt.

A cégcsoportnál közvetlenül 400-nál több ember dolgozik. Az alvállalkozókkal együtt csaknem 2000 embernek biztosítanak megélhetést, és a társaság árbevétele 2015-ben megközelítette a 10 milliárd forintot.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu