Vitrinben 2011 legjobb pálinkája, az Agárdi szilva

agrarszektor.hu
Ünnepélyesen vitrinbe helyezték az Agárdi Pálinkafőzde szilvapálinkáját, ami a IX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Versenyen első helyezést ért el, így, megkapta a 2011 legkiválóbb pálinkája címet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A verseny Gyulán zajlott áprilisban, és összesen 791 tétel érkezett nemcsak Magyarországról, hanem többek közt Szlovákiából, Csehországból, Romániából, sőt Örményországból is. Nyolcvanhat párlat kapott aranyérmet, közülük húsz champion minősítést. Utóbbiakból választotta ki a zsűri a legjobbat, az agárdi szilvapálinkát - számolt be Panyik Gáborné versenyigazgató, a Corvinus Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszékének adjunktusa.

"Magyarországon mintegy 300 ezren foglalkoznak pálinkafőzéssel. A gazdasági válság idején fontos, hogy az ország minőségi termékek készítésével foglalkozzon. A magyar pálinka ismertté válását és minőségének fenntartását pedig az ehhez hasonló versenyekkel lehet biztosítani" - hangsúlyozta Habsburg György, Magyarország európai uniós nagykövete, a verseny fővédnöke.

Az Agárdi Pálinkafőzde képviseletében Vértes Tibor főzőmester úgy fogalmazott, a 2001-ben alakult cég mindent megtesz, hogy az általuk termelt gyümölcsből a legjobb minőségű termékek készüljenek és igyekeznek mindig megfelelni a feladatoknak. 

A magyar párlat azonban külföldön még nem eléggé ismert. További támogatásra van tehát szükség ahhoz, hogy méltó helyet foglaljon el a vodka, a konyak, a whisky és egyéb termékek sorában - mutatott rá Oroszné Dr. Prekop Erzsébet, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.
A győztes szilvapálinkát a korábbi évek nyertes párlataival együtt, “megőrzendő nemzeti kincsként" helyezték el külön vitrinben a Mezőgazdasági Múzeumban. (MTI)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?