170 ezer forintos bírság 23 süllő miatt

agrarszektor.hu
Huszonhárom fogassüllőt talált egy ellenőrzésen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) egy horgásznál Zsadány térségében. A halak közül huszonkét egyed nem érte el a minimális fogási méretet, ezért 171 ezer forint halvédelmi bírságot szabtak ki.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Békés megyei Zsadány környékén, a halgazdálkodási vízterületként nem nyilvántartott Toprongyos-főcsatornán tartott ellenőrzést az ÁHSZ - közölte a NÉBIH. A helyszínen egy horgásznál 23 fogassüllőt találtak a járőrök. A horgász állami horgászjeggyel és fogási naplóval ugyan rendelkezett, azonban a méretkorlátozással is védett fogassüllők közül 22 egyed nem érte el a legkisebb fogási méretet.

Az ÁHSZ járőrei a halakat lemérésük után, élve visszaengedték a főcsatornába. A horgász ellen közigazgatási eljárás indult. A NÉBIH az eljárás során 171 ezer forint halvédelmi bírságot szabott ki az előírásokat megsértő személyre, továbbá 2 év időtartamra eltiltotta a halászati engedély, az állami halász- és horgászjegy, valamint az állami turista horgászjegy váltásától.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03