A földre dobálták a leölt csirkéket a vágóhídon (videó)

agrarszektor.hu
Több napig a folyosón tárolta a fagyasztásra szánt termékeket az a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baromfivágóhíd, amelynek működését azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a súlyos technológiai hiányosságok miatt. Az eljárás eddig lezárult szakaszában a hatóság összesen több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, illetve emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket vont ki a forgalomból. További több mint 100 tonna, selejtként megjelölt húst hatósági felügyelet mellett semmisítenek meg.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Súlyos, nem mindennapi technológiai hiányosságokat állapítottak meg a NÉBIH szakemberei egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, bérvágással foglalkozó baromfivágóhídon tartott ellenőrzésen. A hatósági vizsgálat magában foglalta nemcsak a vágóhíd tevékenységének, hanem az ott bérvágatást végző élelmiszer-vállalkozás termékeinek ellenőrzését is. A helyszínen tapasztalt, kritikus élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő működési körülményeket jellemzi, hogy a fagyasztásra szánt termékeket több napig a folyosón tárolták. A vágószalagról közvetlenül a padozatra hullottak a csirkék, az emberi fogyasztásra szánt szárnyasok testét a földről szedték össze a dolgozók - írja a NÉBIH közleményében. 

Az üzemben és egy másik telephelyen a hűtőkamrákban selejt felirattal ellátva több, mint 100 tonna emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket tároltak. A selejt és egyéb tárolt termékek további vizsgálata folyamatban van. A bérvágatást végző vállalkozásnál az eddig lezárult ellenőrzések során további 52 tétel, azaz több mint 24 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen, részben felengedett terméket vontak ki a forgalomból.

A hatóság a kirívó élelmiszer-biztonsági szabályszegések miatt azonnali hatállyal elrendelte az egység tevékenységének felfüggesztését. Az üzem az újbóli működését csak a technológiai hiányosságok kijavítása után kezdhette meg, az emberi fogyasztásra alkalmatlan termékek elszállítása és ártalmatlanítása azonban még több napig eltarthat. Az eljárás során az érintett vállalkozásokkal szemben együttesen milliós nagyságrendű bírság várható.

Az ellenőrzésről ez a videó készült:


CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?