Az a legnagyobb gond, hogy sokan egyáltalán nem reggeliznek

agrarszektor.hu
Komoly probléma továbbra is Magyarországon, hogy sokan egyáltalán nem reggeliznek. Azok körében viszont, akik a reggeli étkezést választják, ma a szendvics a legnépszerűbb, de hosszabb távon egyes előrejelzések szerint nagyobb szerepet kaphatnak a gabonapelyhek is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A lakosság 30 százaléka üres gyomorral indul munkába, vagyis Magyarországon sokan egyáltalán nem reggeliznek - derül ki a Cornexi Food Kft. közleményéből. Akik ma kitartanak a reggeli érkezés mellett, azok körében a szendvics a legnépszerűbb, ezt követik szorosan a különböző cereáliák, tejtermékek, péksütemények és a tojás. Egyes adatok szerint az egy főre jutó éves gabonapehely fogyasztás hazánkban alig éri el az egy kilót, miközben Angliában ez hat kilogramm.

Ugyanakkor a Cornexi szerint a reggeli gabonapelyhek várhatóan profitálnak a növekvő egészségtudatossági trendekből és a fogyasztói vásárlóerő lassú növekedéséből. Ebben a kategóriában az előrejelzések azt mutatják, hogy a kiskereskedelmi értékesítés volumene és értéke is növekedhet. A vásárlók számában további bővülés várható, ahogy egyre több termék készül egészséges és természetes összetevőket tartalmazó receptúra alapján. Azok a vásárlók, akik megengedhetik maguknak, hogy gabonapelyheket vásároljanak, növelik majd fogyasztásukat, illetve új termékeket és ízeket is kipróbálhatnak.

Nyolcszázmilliós forgalom
A Cornexi Magyarország tradicionális müzliszelet-, valamint gabonapehely-gyártójaként ismert. A vállalat termelését hatszázmillió forintot meghaladó beruházással tavaly helyezték át Enyingről a székesfehérvári ipari parkba. A cég éves forgalma meghaladja a nyolcszázmillió forintot és csaknem száz termékkel van jelen a piacon.

A Cornexi - a növekvő egészségtudatosásgra alapozva - hozzáadott cukor nélküli gabonapelyhek gyártását kezdte meg székesfehérvári üzemében. A cég közleménye szerint a hozzáadott cukor nélkül készített müzlik és müzliszeletek már évek óta elérhetők a boltok polcain, a gabonapelyhek piacán azonban ez az első hazai fejlesztésű termékcsalád.

A társaság három új terméket dolgozott ki: a kakaós gabonagolyó, a kakaós gabonapehely gyümölcsökkel és a málnás-joghurtos gabonakarika 300 grammos kiszerelésben kerül forgalomba. Idén a hozzáadott cukor nélkül készülő gabonapehelyből várhatóan mintegy 40 tonnát gyártanak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?