2017. március 25. szombat Irén, Írisz

Hírek - Élelmiszerpiac

Az a legnagyobb gond, hogy sokan egyáltalán nem reggeliznek

Komoly probléma továbbra is Magyarországon, hogy sokan egyáltalán nem reggeliznek. Azok körében viszont, akik a reggeli étkezést választják, ma a szendvics a legnépszerűbb, de hosszabb távon egyes előrejelzések szerint nagyobb szerepet kaphatnak a gabonapelyhek is.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A lakosság 30 százaléka üres gyomorral indul munkába, vagyis Magyarországon sokan egyáltalán nem reggeliznek – derül ki a Cornexi Food Kft. közleményéből. Akik ma kitartanak a reggeli érkezés mellett, azok körében a szendvics a legnépszerűbb, ezt követik szorosan a különböző cereáliák, tejtermékek, péksütemények és a tojás. Egyes adatok szerint az egy főre jutó éves gabonapehely fogyasztás hazánkban alig éri el az egy kilót, miközben Angliában ez hat kilogramm.

Ugyanakkor a Cornexi szerint a reggeli gabonapelyhek várhatóan profitálnak a növekvő egészségtudatossági trendekből és a fogyasztói vásárlóerő lassú növekedéséből. Ebben a kategóriában az előrejelzések azt mutatják, hogy a kiskereskedelmi értékesítés volumene és értéke is növekedhet. A vásárlók számában további bővülés várható, ahogy egyre több termék készül egészséges és természetes összetevőket tartalmazó receptúra alapján. Azok a vásárlók, akik megengedhetik maguknak, hogy gabonapelyheket vásároljanak, növelik majd fogyasztásukat, illetve új termékeket és ízeket is kipróbálhatnak.

Nyolcszázmilliós forgalom
A Cornexi Magyarország tradicionális müzliszelet-, valamint gabonapehely-gyártójaként ismert. A vállalat termelését hatszázmillió forintot meghaladó beruházással tavaly helyezték át Enyingről a székesfehérvári ipari parkba. A cég éves forgalma meghaladja a nyolcszázmillió forintot és csaknem száz termékkel van jelen a piacon.


A Cornexi – a növekvő egészségtudatosásgra alapozva - hozzáadott cukor nélküli gabonapelyhek gyártását kezdte meg székesfehérvári üzemében. A cég közleménye szerint a hozzáadott cukor nélkül készített müzlik és müzliszeletek már évek óta elérhetők a boltok polcain, a gabonapelyhek piacán azonban ez az első hazai fejlesztésű termékcsalád.

A társaság három új terméket dolgozott ki: a kakaós gabonagolyó, a kakaós gabonapehely gyümölcsökkel és a málnás-joghurtos gabonakarika 300 grammos kiszerelésben kerül forgalomba. Idén a hozzáadott cukor nélkül készülő gabonapehelyből várhatóan mintegy 40 tonnát gyártanak.


 

Címlapon, most

Kalózszoftverekkel hekkelik meg saját traktoraikat a gazdák

Brazil húsbotrány: fokozott ellenőrzést rendelt el a főállatorvos

Magyarországra közvetlenül kevés brazil hústermék érkezik.

Hatalmas vihart kavar a brazil húsbotrány - Brüsszel is lépett

Korrupciós ügyek és kritikán aluli húsminőség a világ legnagyobb exportőrénél.

Nyúzzák a Renner traktort, de állja a sarat

Gyakorlati próbákat tartanak az új magyar géppel, készül a fülkés változat is.

Április 15-ig lehet bejelenteni a téli fagykárokat

A termelők a hozamértékcsökkenés 80 százalékát is megkaphatják.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ