Daruinvázió várható Orosházánál

agrarszektor.hu
Minden eddiginél nagyobb létszámú, a friss számlálási adatok alapján 25 ezer költöző madár telel idén a Fehértónál, Orosháza közelében.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az eddigi enyhe télnek és a szántóföldeken maradt, viszonylag bőséges tápláléknak köszönhetően óriási létszámú madarat számláltak idén a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság tájvédelmi területén.

A darvak szokás szerint északon, a skandináv országok területén költetnek, majd elindulnak Dél-Európa felé, sokuk pedig Magyarország déli részét választja telelésre.


A nemzeti park mérései szerint ilyen létszámban még soha nem teleltek darvak a kardoskúti Fehértó védett részén - húzta alá az igazgató. Ebből következően élményszámba menő, tömeges megjelenésükre számítanak az ornitológusok.

A tó területe azért is ilyen népszerű, mert egy közel hetven hektáros terület, ahol a természetvédelmi munkának köszönhetően sikerült visszaállítani a természetes élőhelyeket, az eredeti növényi és vízi környezetet.

Páratlan látvány, mikor a madarak 80-10 fős csoportokban húznak el a tó felett, illetve mikor napnyugtakor visszatérnek szálláshelyükre, és 15-20 kilométeres körzetben szállnak le, hogy táplálkozzanak - írja a hirado.hu.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03