Dinnyebotrány: felmentették a súlyos vádak alól a Tescót

agrarszektor.hu
Nem állapított meg jogsértést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) abban a hatósági eljárásban, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezett a Tescóval szemben. Július elején robbant a botrány, amikor a Tesco az éppen akkor piacra kerülő magyar dinnye kilónkénti árát néhány nap alatt 249 forintról 99 forintra csökkentette.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Befejeződött az a hatósági eljárás, amelyet nemrég a NAK kezdeményezett a Tesco ellen a július eleji dinnyebotrány kapcsán. A köztestület beszállítókkal szembeni tisztességtelen forgalmazói magatartás, diszkriminatív árképzés és erőfölényével való visszaélés gyanúja miatt tett bejelentést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál.

EZ IS ÉRDEKELHET
A Nébih a görögdinnye forgalmazását a beszerzési ár alatti értékesítés, illetve a diszkriminatív árképzés vélelmezett megsértése miatt vizsgálta a Tesco esetében - erősítette meg az agrárszektor.hu-nak a hivatal. A hatósági vizsgálat azonban jogsértést nem állapított meg - tették hozzá.

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!

A vitát az váltotta ki, hogy a Tesco a piacra kerülés után néhány nap alatt 249 forintról 99 forintra csökkentette az idei görögdinnye kilónkénti árát. A NAK indokolatlannak tartotta az áruházlánc jelentős árcsökkentését, ezért kezdeményezett elején hatósági vizsgálatot, illetve felszólította a Tescót, hogy azonnal vonja vissza akcióját.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?