Döntöttek: lecserélik a csúcsvezetőket

agrarszektor.hu
Lecseréli 2020-ig elnökségi tagjai nagy részét az AGRYA - Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége. Az ütemezett tisztségviselő-váltással az elnökség zöme 35 év alatti fiatal gazdákból áll majd.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Fiatalításról döntött az AGRYA február végi éves küldöttgyűlése - áll a szervezet közleményében. A küldöttgyűlés a mostani tisztújításnál megerősítette az eddigi elnökség minden tgját, de arról is határozott, hogy 2020-ig ütemezett tisztségviselő-váltást kell végrehajtani.

A tervek szerint 2018-ban két elnökségi tagi, 2019-ben az ügyvezető elnöki, 2020-ban pedig a társelnöki pozíciókban várható személyi változás. Már a fiatalítás jegyében kapott bizalmat a küldöttektől Király Gergely (26 éves) és Barcza Balázs (32 éves) a felügyelő bizottságban, három újraválasztott tag mellett. Az elfogadott menetrend végrehajtásával 2020-ra az elnökségi tagok nagy részét 35 év alatti tisztségviselőkre cserélik le - közölte az AGRA.

MTI-fotó: Máthé Zoltán

A szervezet közleménye szerint a küldöttek elfogadtak egy 25 pontból álló cselekvési tervet is, amely a humán- és a fizikai erőforrások jobb kihasználását célozza. Az elmúlt évben átadott Fiatal Gazda Oktató és Tanácsadó Központokra, illetve a már működő egyetemi fiatal gazda klubokra alapozva 2016. őszétől 8 helyen indulnak Fiatal Gazda Klubok, amelyek a szakmai információ átadáson túl állandó helyszínei lesznek a fiatal gazdák találkozásának, szakmai kapcsolataik építésének. A Fiatal Gazda Kluboknál a 2016. őszi-2017. téli, három hónapos rendezvényi időszakban legalább 40 esemény szervezését tűzte célul az AGRYA.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?