Ez sokaknak mentőöv lehet: Budai Gyula sejt valamit

agrarszektor.hu
Az uniós tagállamok közül egyre többen gondolják azt, hogy értelmetlen az orosz embargó további fenntartása, ezért jó esély van arra, hogy már az idei első fél évben megoldódik a kérdés - jelentette ki Budai Gyula miniszteri biztos. Szerinte helyes döntés volt, hogy az embargóval sújtott hazai cégek más irányokba nyitottak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az embargó feloldásának EU-által rögzített alapfeltétele a minszki megállapodás betartása, amely teljesül - fogalmazott Budai Gyula a Gyulahús Kft. üzemlátogatásán. Helyesnek tartotta azt a külgazdasági döntést, miszerint az orosz embargóval sújtott hazai cégek a Balkán, illetve Dél-Korea, Japán és Szingapúr felé kezdtek nyitni, "így sikerült ugyanis az orosz embargó által kiszorított termékeknek piacot találni".

A biztos szerint jó húsipari döntéseket hozott a kormány
Sikeres volt az a kormányzati döntés, amely 2012-ben a gyulai, a pápai és a kaposvári húsüzem megmentését támogatta - hangoztatta Gyulán Budai Gyula. (Ismert ugyanakkor, hogy a pápai húsipari csoport tavaly újra a felszámolás sorsára jutott). A gyulai önkormányzat tulajdonában lévő Gyulahús Kft. viszont 2013-ban 30 millió forint körüli nyereséget produkált, amelyet 2014-ben 140 millióra növelt, 2015-ben pedig ötmilliárd forintos árbevétel mellett félmilliárd forintot meghaladó nyereséget ért el. Budai Gyula szerint a számok bizonyítják, hogy egy önkormányzat is tud jól működtetni egy üzemet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?