Fazekas: csak "tiszta forrásból"

agrarszektor.hu
Újabb rekordot dönthet az idén a Németországba irányuló magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari export. A németországi kivitel várhatóan 1,3 milliárd euró lesz 2016-ban. Magyarország jövőre díszvendége lesz a berlini Nemzetközi Zöld Hétnek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az idén a Németországba irányuló magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari export meghaladhatja a tavalyi rekordszintet is - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A múlt évben a Németországba irányuló magyar agrár- és élelmiszeripari kivitel értéke elérte az 1,222 milliárd eurót, ami rekordnak számít, és mintegy 8 százalékkal volt magasabb az előző évinél. Az idén pedig várhatóan eléri az 1,3 milliárd eurót a németországi kivitel, de ehhez több árut kell értékesíteni a tavalyinál, mert az árak nyomottak. A teljes magyar agrárexport 8 milliárd euró körül alakulhat az idén.

Magyarország 2017 januárjában díszvendége lesz a berlini Nemzetközi Zöld Hét elnevezésű élelmiszeripari kiállításnak. A miniszter bejelentése szerint a kiállítás magyar mottója: tiszta forrásból. Magyarország ugyanis hagyományos, a természeten alapuló élelmiszer-termelést folytat, GMO-mentesen kíván termelni - szögezte le.

Lipcsey György, az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. (Amc) ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: egy teljes pavilont, mintegy 1600 négyzetmétert kapnak a magyar cégek a berlini bemutatkozásra. A magyar kiállítás megrendezésére 560 millió forintot fordítanak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?