Fazekas újabb botrányt szimatol a kettős élelmiszerminőség miatt

MTI
A német konzervekben több a sertéshús, az osztrák pizzákon gazdagabb a mozzarella-feltét a magyar agrárminiszter szerint. A kormányzat tovább keresi a bizonyítékokat a "kettős mércéjű" élelmiszerekre.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Újabb botrányos esetekre derült fény az élelmiszerminőség terén, ami bizonyítja, hogy a nagy multicégek ugyanazt a csomagolású élelmiszert más-más minőségben hozzák forgalomba Európa keleti és nyugati országaiban - mondta a földművelésügyi miniszter az M1 csatornán. Fazekas Sándor konzerveket említett, amelyekben Németországban sertéshús van, Közép-Európában pedig húsnyesedék. De ez a kettősség megfigyelhető például a pizzáknál is, mivel Ausztriában több az adott pizzán a mozzarella sajt, mint a Magyarországon vagy Csehországban vásárolt ugyanolyan terméken.

A tárcavezető azt követően beszélt az élelmiszerek "kettős mércéjéről", hogy az ügy ismét szóba került a V4-ek megbeszélésén. A visegrádi országok folyamatosasan vizsgálják ezt a területet, és most éppen Csehországban mértek be néhány újabb terméket. Az EU Bizottsága már tanulmányozza a kérdést, a multik kénytelenek lesznek a szóban forgó gyakorlatot felszámolni - mondta Fazekas Sándor.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?