Hatalmas razzia indult: ezt érték el a tüntető tehenek

agrarszektor.hu
Országos ellenőrzést rendelt a tejpiacon Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. A gazdálkodók tegnapi demonstrációjukon követelték "az áfacsalók és az élelmiszerhamisítók" kiszűrését.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hétfői budapesti tejtermelői demonstráció nyomán országos ellenőrzést rendelt el Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy a Nébih ellenőrzése a beszerzési ár alatti értékesítésre terjedhet ki. Ezen kívül vizsgálhatják a termékek minőségét, például azt, hogy a sajtként árult termék nem tartalmaz-e növényi zsírt, illetve ellenőrizhetik az élelmiszerbiztonságot is.Nyomon követik a termék útját is, így a kereskedőnek bizonyítaniuk kell az áru eredetét is.

A tüntető tejtermelők átadott petíciójukban kifogásolták, hogy a tisztességtelen versenyben elvéreznek a magyar tejtermelők, ezért a külföldről érkező túl olcsó termékek kiszorítását is követelték a Nébih-től. Oravecz Márton szerint az ellenőrzésekben és az információcserében együttműködnek a külföldi társhatóságokkal, de árat nem szabályozhatnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?