Hogyan kell kitölteni a fogási naplót? - Ezt kell tudniuk a horgászoknak (videó)

agrarszektor.hu
Február 28-ig kell leadniuk a horgászoknak tavalyi fogási naplóikat. Aki naplóját határidőig egyáltalán nem, illetve rosszul összesítve adja le, 2 ezer forintos büntetést kaphat. Egyes horgászegyesületek 500-1000 forintos "adminisztrációs díjért" vállalják, hogy a naplókba bejegyzett adatokat összesítik a horgászok helyett.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Már csak néhány napjuk maradt a horgászoknak arra, hogy büntetés nélkül leadják tavalyi fogási naplóikat. Február 28-án jár le ugyanis az a határidő, amíg a dokumnetumokat szankciómentesen le lehet adni. Aki február 28-a után adja le naplóját, vagy azt nem megfelelően összesítve teszi meg, 2000 forintos büntetést kaphat. Így idei állami horgászjegyét és fogási naplóját 2200 forintos normál díj helyett 4200 forintért válthatja csak ki.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2018-as agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2018 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


A fogási naplókat általános szabályként ott kell/érdemes leadni, ahol a horgászok kiváltották azokat. A legpraktikusabb, ha a leadással párhuzamosan a horgászok az idei állami jegyet és fogási naplót, illetve éves területi engedélyeiket is kiváltják.

A naplóknál nem csupán a leadási határidőre kell figyelni, hanem a helyes kitöltésre és összesítésre is. Egyrészt össze kell adni azoknak a horgásznapoknak a számát, amelyeket a horgászok a napló naptárrovatában év közben bejelöltek. Másrészt halfajonként és vízterületenként (víztérkódonként) is összesíteni kell a bejegyzett fogásokat, és az adatokat a megfelelő helyekre be kell írni.

Az alábbi videó azt mutatja be, hogyan kell kezelni a napló adatait:

Kimaradt ugyanakkor a videóból, hogy az éves fogásösszesítő táblázatba beírt vízterületenképnti adatokat is összesíteni kell. Vagyis azt is össze kell adni, hogy a horgászok minden általuk látogatott vízterületet figyelembe véve egy-egy halofajból összeseb mennyi bejegyzett halat fogtak.

Az agrárszektor.hu értesülései szerint a horgászegyesületek éves taggyűléseiken és honlapjaikon is felhívják a horgászok figyelmét a naplók kitöltésére és leadására. Úgy tudjuk, egyes egyesületek 500-1000 forintos "adminiszticiós díjat" is felszámítanak, ha a horgászok helyett nekik kell összesíteniük az időben leadott, de elhanyagolt naplókat. A horgászok azonban még így is jobban járhatnak, mintha az idei naplók kiváltásakor 2000 forintos büntetést kellene fizetniük.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?