2018. március 24. szombat Gábor, Karina

Hírek - Élelmiszerpiac

Húsharcot robbantottak ki Angliában a muszlim szokások

Komoly konfliktust robbantott ki Angliában egy gazdálkodó házaspár azzal, hogy muszlim szokások szerint feldolgozott, úgynevezett halal húst kezdett árusítani saját üzletében. A termelőket rasszista jellegű megbélyegzések érték, amelyek miatt rendőrségi nyomozás is indult.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Halal csirkét, marhahúst és bárányt kezdett el értékesíteni egy angol házaspár saját üzletében, amely az angliai Lancasterben található. Boltjukban azután kezdték el a halal élelmiszerek értékesítését, miután egy barátjuktól azt az információt kapták, hogy a helyiek körében lenne igény az ilyen termékekre. A házaspár nem muszlim, és nagyon meglepték őket azok a sértő és támadó üzenetek, amelyeket a környékbeliektől kaptak - írja a bbc.com.

A házaspárt sok “rasszista” jellegű megjegyzés is érte, és a támadások miatt bejelentést tettek a rendőrségen is. A lancashire-i rendőrség szóvivője az eset kapcsán megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben.

A halal olyan élelmiszereket jelent, amelyek fogyasztása a muszlimok számára megengedett. A halal ételeket szigorú iszlám étkezési törvények szerint készítik el, amelyek tiltják a sertéshús vagy az alkohol fogyasztását, a halal húst pedig előírt vágási módszer szerint készítik el.

A házaspár szerint a támadások ellenére akkora a halal termékek népszerűsége a helyi muszlimok körében, hogy jelenleg az általuk eladott összes hús a halal kategóriájába sorolható. Akadt olyan vásárlójuk, aki több, mint 30 mérföldet utazott azért, hogy üzletükben vásárolhasson élelmiszert.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu