Húsharcot robbantottak ki Angliában a muszlim szokások

agrarszektor.hu
Komoly konfliktust robbantott ki Angliában egy gazdálkodó házaspár azzal, hogy muszlim szokások szerint feldolgozott, úgynevezett halal húst kezdett árusítani saját üzletében. A termelőket rasszista jellegű megbélyegzések érték, amelyek miatt rendőrségi nyomozás is indult.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Halal csirkét, marhahúst és bárányt kezdett el értékesíteni egy angol házaspár saját üzletében, amely az angliai Lancasterben található. Boltjukban azután kezdték el a halal élelmiszerek értékesítését, miután egy barátjuktól azt az információt kapták, hogy a helyiek körében lenne igény az ilyen termékekre. A házaspár nem muszlim, és nagyon meglepték őket azok a sértő és támadó üzenetek, amelyeket a környékbeliektől kaptak - írja a bbc.com.

A házaspárt sok “rasszista" jellegű megjegyzés is érte, és a támadások miatt bejelentést tettek a rendőrségen is. A lancashire-i rendőrség szóvivője az eset kapcsán megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben.

A halal olyan élelmiszereket jelent, amelyek fogyasztása a muszlimok számára megengedett. A halal ételeket szigorú iszlám étkezési törvények szerint készítik el, amelyek tiltják a sertéshús vagy az alkohol fogyasztását, a halal húst pedig előírt vágási módszer szerint készítik el.

A házaspár szerint a támadások ellenére akkora a halal termékek népszerűsége a helyi muszlimok körében, hogy jelenleg az általuk eladott összes hús a halal kategóriájába sorolható. Akadt olyan vásárlójuk, aki több, mint 30 mérföldet utazott azért, hogy üzletükben vásárolhasson élelmiszert.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?