Húsharcot robbantottak ki Angliában a muszlim szokások

agrarszektor.hu
Komoly konfliktust robbantott ki Angliában egy gazdálkodó házaspár azzal, hogy muszlim szokások szerint feldolgozott, úgynevezett halal húst kezdett árusítani saját üzletében. A termelőket rasszista jellegű megbélyegzések érték, amelyek miatt rendőrségi nyomozás is indult.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Halal csirkét, marhahúst és bárányt kezdett el értékesíteni egy angol házaspár saját üzletében, amely az angliai Lancasterben található. Boltjukban azután kezdték el a halal élelmiszerek értékesítését, miután egy barátjuktól azt az információt kapták, hogy a helyiek körében lenne igény az ilyen termékekre. A házaspár nem muszlim, és nagyon meglepték őket azok a sértő és támadó üzenetek, amelyeket a környékbeliektől kaptak - írja a bbc.com.

A házaspárt sok “rasszista" jellegű megjegyzés is érte, és a támadások miatt bejelentést tettek a rendőrségen is. A lancashire-i rendőrség szóvivője az eset kapcsán megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben.

A halal olyan élelmiszereket jelent, amelyek fogyasztása a muszlimok számára megengedett. A halal ételeket szigorú iszlám étkezési törvények szerint készítik el, amelyek tiltják a sertéshús vagy az alkohol fogyasztását, a halal húst pedig előírt vágási módszer szerint készítik el.

A házaspár szerint a támadások ellenére akkora a halal termékek népszerűsége a helyi muszlimok körében, hogy jelenleg az általuk eladott összes hús a halal kategóriájába sorolható. Akadt olyan vásárlójuk, aki több, mint 30 mérföldet utazott azért, hogy üzletükben vásárolhasson élelmiszert.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?