Ide fektetnek be a milliárdos világhírességek

agrarszektor.hu
A mezőgazdaság a vagyonukat gyarapítani kívánó világhírességek számára is csábító befektetési lehetőségeket rejt. A "gazdagok és szépek" egy része a hagyományos ágazatokba, az állattenyésztésbe és növénytermesztésbe invesztál, míg mások az egészséges és alternatív élelmiszerekben látják a jövőt.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A feltörekvő vagy csúcson lévő hírességek elsősorban jó pénzfialtatási lehetőséget látnak a mezőgazdaságban, míg a karrierjük zenitjén már túl lévő sztárok általában rekreációs céllal vásárolnak magunknak luxusingatlannal ellátott ranchot vagy szőlőbirtokot. A jövő a megújuló energiaforrásokra épülő, a környezetet nem kizsákmányoló agráriumé, és azon belül is leginkább az egészséges életmódhoz illeszkedő élelmiszerek előállításáé - már ha hiszünk a celebeknek, akik ezen a téren is igyekeznek pár lépéssel a világ előtt haladni.

A színész Leonardo DiCaprio a fenntarthatóság oldaláról közelíti meg a mezőgazdaságot, legalábbis a befektetései erre utalnak. A DiCaprio által támogatott greenfieldi Rubicon Agriculture nevű vállalkozás küldetése a helyi gazdaság és társadalom megerősítése. A vállalkozás hidroponikus növénytermesztésre alkalmas konténereket forgalmaz, és arra igyekszik rávenni az embereket, hogy a szükséges friss zöldségeket próbálják a maguk számára megtermelni, mégpedig talaj nélkül, egy speciálisan erre a célra kialakított rendszer segítségével. Az Egyesült Államokban a feldolgozott élelmiszerek átlagosan 2000-2500 km-t utaznak, mire eljutnak a fogyasztók tányérjáig, így a Rubicon egy valóban létező problémára keres megoldást.

A világ leggazdagabb emberei közé tartozó "techguru", Bill Gates is a termelési-fogyasztási szokások megváltoztatásában látja a jövőt. A Microsoft alapító-tulajdonosa szerint a hagyományos állattartás nélkül is képesek lehetünk hús előállítására, legalábbis az általa is dollármilliókkal támogatott Beyond Meat cég erre vállalkozik. A hamburgerük például kétszer annyi vasat rejt magában, mint a klasszikus marhahúsos változat, miközben a koleszterintartalma nulla, ugyanis a termék kizárólag növényi protein (borsófehérje, élesztőkivonat, kókuszzsír) felhasználásával készül.

A 290 millió dolláros vagyonnal rendelkező Beyoncé az alapítója a nyelvtörő WTRMLN WTR nevű vállalkozásnak, amely görögdinnyéből készít sportitalokat (a WTRMLN WTR fantázianév az angol watermelon és water, vagyis a görögdinnye és víz szavakból alakult ki, a magánhangzók elhagyásával). Az Egyesült Államokban évente 1,7 millió tonna görögdinnyét termesztenek, ám ennek tetemes hányada veszendőbe megy, sportitalok formájában viszont újrahasznosítható válik - legalábbis Beyoncé reményei szerint.

A filmes sztárpár, Angelina Jolie és Brad Pitt tradicionálisabb agrárüzletbe, egy franciaországi borászatba fektettek be, ám ültetvényeik sorsa a válásuk után bizonytalanná vált. 2012-ben mintegy 60 millió dollárért vásárolták meg a Château Miraval kastélyt és birtokot, ahol rozét és vörösbort, valamint kétfajta fehérbort állítanak elő.

A szintén a mozivászonról ismert fenegyerek, Russell Crowe az állattenyésztés révén próbál közel maradni a hétköznapok valóságához. Az ausztráliai Nana Glenben birtokol egy 400 hektáros ranchot, amely eddig összesen 5 millió dollárjába került. Az itt tartott jószágállomány legértékesebb része a mintegy 700 fekete Angus marhából álló csorda. Ezek a nagy testű állatok szolgáltatják a legfinomabb steaket, ami nemcsak az Egyesült Államokban és Angliában, de Ausztráliában is keresett terméknek számít.

Agrárszektor 2017 - Az 50 legbefolyásosabb személy a magyar agráriumban
A cikk teljes terjedelmében az "Agrárszektor 2017 - Az 50 legbefolyásosabb személy a magyar agráriumban" című kiadványban jelent meg. Keresse a Portfolio könyvesboltban vagy az újságárusoknál!

A cikk saját termék népszerűsítését szolgálja.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?