Így buknak le, akik nagyban csalják az adót

agrarszektor.hu
Zöldségfélék értékesítéséről szóló fiktív számlákkal is csalták az adót azok a vállalkozások, amelyek cég vezetői ellen vádat emelt a Csongrád megyei főügyészség. Összesen 240 millió forint fiktív számlát használtak fel könyvelésükben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt a Csongrád megyei főügyészség cégvezetők ellen, akik 240 millió forintnyi fiktív számlát használtak föl a könyvelésükben - tájékoztatta Szanka Ferenc, a főügyészség szóvivője az MTI-t. A vádirat szerint hat, legális gazdasági tevékenységet is folytató, túlnyomórészt Csongrád megyei székhelyű cég vezetője 2011 és 2013 között valós gazdasági esemény nélküli számlákat fogadott be azért, hogy az adófizetési kötelezettségét csökkentse. Ezek a többi között tollértékesítésről, távközlési hálózat építéséről, gyökéreladásról és más zöldségfélék értékesítéséről szóltak.

 

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2015: két nap, 60 előadó, 700 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


A számlakibocsátók általában a bruttó számlaérték egy-öt százaléka fejében vállalták a fiktív bizonylatok kiállítását - tette hozzá a szóvivő. A szabadlábon védekező vádlottak az ügyészség előtti eljárásban az állami költségvetésnek okozott kár teljes összegét megtérítették.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?