Így hagy a zsebünkben 25 milliárdot a kormány

agrarszektor.hu
Egy év alatt 25 milliárd forintot spórolhatnak meg a vásárlók azzal, hogy januártól 27 százalékról 5 százalékra csökkent a sertés tőkehús áfája - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az áfamérséklés hatására a bolti fogyasztói árak akár 17 százalékkal is eshetnek, így egyes tőkehúsok kilónkénti ára máris ezer forint alá süllyedt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Fazekas Sándor a vecsési COOP boltban tájékozódott a hústermékek árcsökkenéséről. Azzal, hogy a kormány 27-ről 5 százalékra, a valaha volt legalacsonyabb szintre csökkentette a tőkehúsok áfáját, a fogyasztói árak is akár 17 százalékkal eshetnek - fogalmazott a miniszter.

A miniszter szerint máris látható, hogy az áfa mérséklése nyomán többféle tőkehús ára ezer forint alá csökkent kilogrammonként. A vásárlók, mivel éppen a sertéshúsra költik a legtöbbet, egy év alatt mintegy 25 milliárd forintot spórolhatnak meg. Ezt többletfogyasztásra, más termékek vásárlására fordíthatnak - érvelt az eseményről kiadott sajtóközlemény szerint a miniszter.

Fazekas Sándor úgy vélte, hogy a lépés a sertéságazat fehérítését is szolgálja. Az importáru és a csalók miatt a korábbiakban nagyon komoly arányt, egyesek szerint akár 30 százalékot is elért a sertés termékpályán a fekete forgalom aránya, de a legális fogyasztás bővülésével a feketekereskedelem is visszaszorulhat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58