Jelentős támogatásban részesülhet a belföldi halászat a következő ciklusban

agrarszektor.hu
Akár 10 ezer tonnával is növelhető 2014 után a magyar haltermelés, amennyiben az EU elfogadja a korábbi magyar javaslatot az édesvízi haltartás támogatásának megnöveléséről - mondta el Fazekas Sándor egy Tiszafüreden tartott szakmai rendezvényen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A vidékfejlesztési miniszter tájékoztatása szerint jelenleg 30 000 tonna körülire tehető az éves haltermelés mennyisége, miközben az egy főre jutó halfogyasztás 4-4,5 kg között mozog. A Fejér Megyei Hírlapnak Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. elnöke nyilatkozott a részletekről:

"Többek közt a magyar problémafelvetésnek köszönhetően a belvízi akvakultúrák, a tógazdálkodás és a zárt rendszerű édesvízi haltenyésztések szerepet az unióban más megvilágításba került. A túlhalászott tengerek további terhelése szinte lehetetlen. Nem lehet már újabb kvótákat kiadni - vannak olyan tengeri halállományok, amelyek vészesen megfogyatkoztak. Az EU-nak legnagyobb élelmiszeripari behozatala a halászati termékeknél van. A fogyasztás 60 százalékát az EU importból szerzi be. Eközben a haltermékek felértékelődnek, egyre többen fogyasztanának halat - mondta. A belvízi akvakultúra és tógazdálkodás nem csak a haltermelésről szól, a vidékfejlesztés, a környezetvédelem és a tájgazdálkodás szerves részei is."

Lévai Ferenc elmondása szerint a magyar halászat nemzetközi presztízse kiemelkedően jó, az ágazat megtartotta fejlődési potenciálját és az területalapú, valamint környezetvédelmi támogatások hatályának kiterjesztésével olyan pluszforrásokhoz juthat, aminek következtében komoly fejlődés indulhat el Magyarországon.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?