Jönnek a magyar primőr zöldségek az üvegházakból

agrarszektor.hu
Összesen 2500-2600 hektárnyi üvegházban és fóliasátorban végeznek zöldséghajtatást a hazai termelők. Innen évente 420-440 ezer tonna zöldséget takarítanak be.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A piacokon és az áruházláncokban már megjelentek a magyar primőr zöldségek. Ezek főleg a 2500-2600 hektárnyi termálvízzel fűtött üvegházból és fóliasátorból érkeznek, mint például a paprika, a paradicsom és az uborka. Ugyanakkor a hidegfóliákból is elkezdték a hidegtűrő növények szedését, a salátaféléket, a hónapos retket, a kínai kelt és a zöldhagymát is - közölte Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke.

Az elnök szerint az üvegházi és fóliás termelésnek köszönhetően a legtöbb hajtatott termékből a magyarországi termelők április közepétől november végéig folyamatosan látják el a piacot, ez 420-440 ezer tonna zöldség betakarítását jelenti évente. A magyar primőráru a kisebb szállítási távolság miatt frissebb, ezt általában az árban is tudják érvényesíteni a termelők. A magyar zöldségek aránya a fontosabb termékek, például a paprika és a paradicsom esetében húsvét után már eléri a 60-70 százalékot a primőrök között, május elejére pedig a 80-90 százalékot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?