Kék Kártyával törvényesítenék a feketemunkát

agrarszektor.hu
Kék Kártyával törvényesítenék az Egyesült Államokban illegálisan dolgozó mezőgazdasági munkások helyzetét. Jelenleg háromból két ember regisztráció nélküli bevándorlóként vesz részt az idénymunkákban, ám ha őket hazatoloncolnák, aligha lenne betakarítva az amerikai gazdák termése.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Becslések szerint az amerikai mezőgazdaságban dolgozó munkások 60 százaléka papírok nélkül, illegálisan az országban tartózkodó bevándorló. Nélkülük azonban feltehetőleg megbénulna az USA agráriuma (különösen a betakarítási csúcsidőkben), ezért is támogatja Sonny Perdue mezőgazdasági miniszter a helyzetük rendezését célzó törekvéseket.

Az amerikai farmerek évek óta komoly munkaerőgondokkal küzdenek, és attól tartanak, hogy Donald Trump tervezett intézkedései tovább súlyosbíthatják a helyzetet. A januárban hivatalba lépett elnök ugyanis falat tervez a mexikói határra, és megszigorítaná a bevándorlókkal kapcsolatos törvényeket, nem riadva vissza a kitoloncolástól sem. Az így kieső idénymunkásokat viszont már végképp lehetetlen volna pótolni.

Néhány szenátor a megoldást a Kék Kártya bevezetésétől várja, amit az általuk benyújtott törvény szabályozna. Az elképzelés egyszerű: azok a személyek, akik az elmúlt két évben legalább 100 napot dolgoztak a mezőgazdaságban, azok hozzájuthatnának a Kék Kártyához, és ezzel legalizálhatnák a munkaviszonyukat és az országban tartózkodásukat. A tervek szerint az újfajta dokumentummal rendelkezők gyorsabban juthatnának Zöld Kártyához is, ami az állandó letelepedési engedélyt jelenti az USA-ban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?