Kezdődik a nagy verseny: összecsapnak a mesterszakácsok

agrarszektor.hu
Ma kezdődik a világ legrangosabb gasztroversenyének tartott Bocuse d'Or döntője Lyonban. Huszonnégyen indulnak a világ legjobb szakácsa címért, köztük egy magyar versenyző is, az Európa-bajnok Széll Tamás. A magyar gasztronómiának azonban nem csak emiatt óriási lehetőség ez a verseny: világszínvonalú hazai alapanyagok is bemutatkoznak a VIP-szekcióban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Bár a versenynapok január 24-én és 25-én lesznek, Lyonban már hetek óta minden a 2017-es Bocuse d'Or döntőről szól. Az Európa-bajnok Széll Tamás és csapata az első napon mutathatja be tudását. Már nyár vége óta készülnek a döntőre: hetente háromszor főzték meg a két fogást, hogy a legtökéletesebb verzióval szerepeljenek a megmérettetésen, ahol kiváló magyar alapanyagokból sem lesz hiány.

Széll Tamás az európai döntőben tavaly májusban (Fotó: Kovács Tamás, MTI)

A tokaji fontos szerephez jut

A magyar csapat versenyfogásaiban a nemzeti sajátosságok is feltűnnek

 - mondta nemrég Szulló Szabina másodcoach az MTI kérdésére. Szulló tartja a kapcsolatot a mintegy harminc beszállítóval, és elárulta, hogy többféle savanyítást is felhasználnak majd az ételek elkészítésekor.

Az alapanyagok között szerepel a tokaji bor, a tokaji ecet, a magyar erdei gombák és a dió,

ráadásul még a felhasznált tálak formaterve is visszaadja a magyar jelleget.

Világszínvonalú magyar alapanyagok

A döntő ideje alatt a VIP-szekcióban bemutatkozhatnak a legjobb minőségű magyar élelmiszerek. Elsősorban aranyszalagos élelmiszereket vittek Lyonba, vagyis olyan termelők alapanyagait és termékeit, akik világszínvonalat képviselnek.

Kiemelt szerepet kap a furmint, a mangalica, a libamáj, a magyar lekvár, méz, bárányhús,

és a legfontosabb magyarországi fajtákból készült borokat és pezsgőket is mind meg lehet kóstolni. Olyan neves séfek kóstoltatnak majd, mint Bíró Lajos (Bock Bisztró), Kanász László (Arany kaviár), Jahni László (Kistücsök), Pohner Ádám és Szulló Szabina Onyx). Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa a Somogy TV-nek elmondta:

naponta háromszor két óra kóstoltatás lesz, és rengeteg magyar bor és alapanyag jelenik majd meg a kiállításon.

Az étterem tulajdonosa és dolgozói szerint a magyarok presztizsét emeli, hogy a világ legnevesebb szakemberei, gasztrobloggerei és újságírói előtt is bemutakozhatnak ezek a termékek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55