Kiadták a jelszót: mindenki termeljen zöldséget az erkélyen

agrarszektor.hu
Amíg a fejlett országokban az "urban farming" hódolói azért kertészkednek a háztetőkön, hogy lerövidítsék az utat a termőföld és a fogyasztók között, Venezuelában az éhség kényszerítette az elnököt az ötlet támogatására.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az országos élelmiszer-válsággal szembesülve, Venezuela töktermesztő szocialista elnöke arra buzdította honfitársait, hogy termeljenek gyümölcsöt és zöldséget a városi erkélyeken, tetőkön. A kormány igyekszik népszerűsíteni a városi mezőgazdaságot, hogy ellensúlyozzák az élelmiszerhiányt, ami nyomán fosztogatások és zavargások törtek ki, miután az OPEC országon eluralkodott a gazdasági válság.

"Ültetnünk kell, hogy biztosítsuk az élelmiszer-ellátást" - idézte a Reuters hírügynökség Nicolas Maduro elnököt, aki elmondta, hogy a felesége a saját teraszukon termett sütőtökből "mennyei" ízű levest főzött.

Maduro szerint, aki a városokban, gyárakban (!), iskolákban és mindenféle közösségi téren megműveli a földet, az életbe vetett hit egy új formáját műveli. Az viszont érthető, hogy sürgeti az embereket, hogy még a katonai bázisokon és a börtönökben is ültessenek, amennyit csak tudnak. Az új kampánnyal kapcsolatban a Maduro kormány azzal dicsekszik, hogy az elmúlt három hónapban, mintegy 135 ezer venezuelai 273 tonna zöldség, gyümölcsök és gyógynövényt termesztett városi környezetben. Ez azonban elég gyenge eredmény ahhoz képest, hogy a kormány idei célja 3500 tonnás termés.

A kritikusok azonban azt mondják, hogy a projekt nevetségesen elégtelen és mértékét tekintve semmiképpen sem jelenti az élelmiszer-ellátási gondok megoldását. A kétszeres ellenzéki elnökjelölt, Henrique Capriles rámutatott, az egykori jelentős kávéexportőr országban a mezőgazdaságot az államosítások során tönkre tették.

Forrás: blog.syngenta.hu

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?