2018. március 19. hétfő József, Bánk

Hírek - Élelmiszerpiac

Külföldön is felmérné a tanyákat a minisztérium

A határon túli tanyák felmérését és a támogatások külhoni kiterjesztését tervezi a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az egységes kárpát-medencei gazdaságfejlesztés érdekében. Az FM arra számít, hogy a külhoni régiókat is lefedő kapcsolati háló öt éve kezdődött kiépítése még az idén befejeződik majd.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A Földművelésügyi Minisztérium a határon túli tanyák, tanyás térségek és külterületi gazdaságok felmérését szorgalmazza. A felméréstől az FM azt várja, hogy a külhoni régiókat is lefedő kapcsolati háló, amelynek a kiépítése öt éve kezdődött, még az idén befejeződik - mondta V. Németh Zsolt, a tárca államtitkára a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) tanyakutatási konferenciáján.

Az FM a tanyák, tanyás térségek megőrzése és fellendítése érdekében 2011-ben tanyafejlesztési programot indított. Ennek egyik pályázatsorozatán több mint 8 milliárd forinttal támogattak csaknem 1700 projektet. Idén nyáron pedig a Hungarikum Bizottság a magyar tanyát, mint tradicionális gazdálkodási létformát hungarikummá nyilvánította.

A tanyafejlesztés részeként könnyebbé vált a külterületi építkezés - állította az államtitkár.  gazdálkodók pedig öbb forráshoz juthatnak, miután a tanyavilág támogatása beépült a vidékfejlesztési programokba.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu