Lázár bejelentette: megalakul az új magyar "zászlóshajó"

agrarszektor.hu
A jövő héten megalakul az új mezőhegyesi ménesbirtok és tangazdaság. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az állami mintagazdaság létrehozásával az a kormány célja, hogy új "zászlóshajó" jöjjön létre a magyar agráriumban.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A jövő hét keddjén alakul meg az új mezőhegyesi nemzeti ménesbirtok és tangazdaság - jelentette be kormányinfós tájékoztatóján Lázás János. A ménesbirtokról szóló törvény szerint az állami mintagazdaság részvénytársasági formában működik majd.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A kormány a működéshez egymilliárd, a fejlesztésekhez ötmilliárd forintot biztosít. A mintagazdaság 9600 hektáron gazdálkodik majd, amelyből 8200 hektár szántó, több mint 1000 hektár pedig erdő.

Az új mintagazdaság létrehozásával az a cél, hogy a hazai mezőgazdaságban új "zászlóshajó" jöjjön létre - mondta Lázár János. (Mint ismert, hosszú ideig a szintén állami tulajdonú bábolnai gazdaságot nevezték a magyar agrárium "zászlóshajójának", de a cég mára felszámolási-végelszámolási eljárásokban megszűnt). Lázár János szerint az új mezőhegyesi mintagazdaság feladata az lesz, hogy a hagyományok, az agrárképzési igények és a XXI. századi mezőgazdaság követelményei szerint működjön.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?