Lefújták a tüntetést - Egyeztetések kezdődtek

agrarszektor.hu
Lefújták mára meghirdetett demonstrációjukat a halászok, mert a Földművelésügyi Minisztériummal (FM) egyeztetések kezdődtek helyzetük kezeléséről. A halászok azért akartak tüntetni, mert az idén januártól megszűnt a kereskedelmi halászat, és emiatt többek megélhetése került veszélybe.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Egyeztetést folytatott a magyarországi természetes vízi halászszervezetek képviselőivel Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára - közölte a tárca. A halászok azért fordultak a minisztériumhoz, mert a halgazdálkodási és halvédelmi törvény tavalyi módosítása betiltotta a kereskedelmi halászatot a természetes vizeken idén január 1-jétől. A nyilvántartott állami vízterületek zömét a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) kapta meg az FM-től haszonbérbe, így a vizek kezelését mindenhol horgászszervezetek veszik át.

A halászok mára demonstrációt hirdettek, mert a szabályozási változtatások miatt többek megélhetése veszélybe került. A tüntetést azonban nem tartják meg, mivel egyeztetések kezdődtek a tárca és az érdekképviseletek között.

Az eddigi megbeszélésen áttekintették az új törvényből eredő helyzetet, illetve több javaslatot is felvetettek a természetes vízi halászok problémáinak kezelésére - áll az FM közleményében. Az FM tájékoztatása szerint Nagy István szerint a halászok halgazdálkodási ágazaton belüli továbbfoglalkoztatása jelenthet megoldást. Megállapodtak abban, hoyy a további tárgyalásokba bevonják a Magyar Országos Horgász Szövetség vezetőit.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?