Legszívesebben a tartós tejeknél csökkentené az áfát az államtitkár

agrarszektor.hu
A hosszabb eltarthatósági idejű - UHT, ESL - tejekre terjesztené ki következő lépésként az élelmiszerpiaci áfacsökkentést Czerván György, az agrártárca államtitkára. A jövő évtől a hal áfája csökken 27 százalékról 5 százalékra a legfontosabb termékkategóriákban, de lesznek kivételek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

További alapvető élelmiszerek áfája mérséklődhet a költségvetési lehetőségek figyelembe vételével - szögezte le mai tájékoztatóján Czerván György. Azt azonban nem közölte, hogy egy újabb általános adómérséklés, mely terméket, vagy termékeket érinthetne. Ha csak rajta múlna, következő lépésként az UHT és ESL tejre vonatkozna - fogalmazott az MTI szerint.

Az viszont már korábban kiderült, hogy jövő januártól a fogyasztási hal áfája 27-ről 5 százalékra mérséklődik, ha az Országgyűlés elfogadja június közepén a jövő évi költségvetés tervezetét. Czerván György tájékoztatása szerint az áfa-csökkentés egyebek mellett az emberi fogyasztásra alkalmas élőhalra, illetve az ikrára, haltejre, halmájra és egyéb belsőségeket is vonatkozik, frissen hűtve, vagy fagyasztva. Kiterjed az emberi fogyasztásra alkalmas halfilére és más halhúsra is. Így az áfa-csökkentés a legfontosabb halkategóriákra érvényes lesz, de azért vannak kivételek, ezért "érdemes lesz búvárkodni a részletekben" - jegyezte meg az államtitkár.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?