Magyar sajtot eszik az egész jordán hadsereg

MTI
A libanoni érdekeltségű kőröstetétleni-hajdúböszörményi Kőröstej cégcsoport látja el sajttal a százezer fős jordániai hadsereget. A tendert tavaly év végén nyerték el.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Kőröstej osztrák, ausztrál és közel-keleti pályázókat megelőzve nyert a tavaly kiírt ellátási tenderen - közölte a cégcsoport. A vállalat több száz tonna ömlesztett Cheddar sajtkonzervet szállíthat Magyarországról Jordániába a december és március közötti időszakban. Így a cég láthatja el a közel-keleti ország mintegy 100 000 fős hadseregét sajtkonzervvel.

A körülbelül ezer embert foglalkoztató Kőröstej tulajdonosa a libanoni származású, orvosi diplomáját Magyarországon megszerző Riad Naboulsi. A társaság saját adatai szerint a cég Magyarország egyik legnagyobb sajtgyártója és élelmiszer-exportőre. Konszolidált árbevétele 2015-ben várhatóan 25 milliárd forintot tesz ki, amely mintegy 17 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A termelés 60 százaléka exportra megy, de a Hajdú márka erősödésével nő a belföldi értékesítés is. A Hajdú sajt az export 50 százalékát teszi ki.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?