Magyar cégek húst vihetnek a Fülöp-szigetekre

agrarszektor.hu
Megnyílt a Fülöp-szigeteki piac a kaposvári, a kisvárdai és a nyírbátori húsüzem előtt. Az üzemek exportengedélyének kiadásával hároméves engedélyezési folyamat zárult le.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A kaposvári, a kisvárdai és a nyírbátori üzem exportengedélyének kiadását hosszas egyeztetések, valamint egy 2014. októberi helyszíni audit előzte meg - közölte a Földművelésügyi Minisztérium. A dokumentumok átvételével közel hároméves engedélyezési folyamat zárult le. Az egyedi akkreditációjuk tanúsítványát Emmanuel Pinol, a Fülöp-szigetek agrárminisztere adta át Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek, amellyel lehetővé vált, hogy a vállalatok a közeljövőben megkezdhessék termékeik exportálását a délkelet-ázsiai országba.

Az agrárminiszterek megállapodtak abban, hogy szakértői csere indul a mezőgazdasági kutatás területén, különösen a rizstermelésben és a szarvasmarha-tenyésztésben. Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság 2010 óta folytat tárgyalásokat a Fülöp-szigeteki hatósággal - a magyar cégek igényeinek megfelelően - sertés-, baromfi- valamint marhahús exportlehetőségéről. A jövőben további üzemek auditálása várható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?