Magyarország újra szállíthat húst Szaúd-Arábiába

agrarszektor.hu
Tizenhat év után ismét lehetővé vált, hogy Magyarország marhahúst és -húskészítményeket szállítson Szaúd-Arábiába. A közel-keleti ország március végétől nyitotta meg újra a kapuit a magyar termékek előtt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Feloldotta március végén a Szaúdi Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság a magyar marhahússal és készítményeivel szemben 2001 óta fennálló exportkorlátozást - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium. Az öböl-menti ország hatóságának szakértői 2016 áprilisában helyszíni ellenőrzést végeztek Magyarországon, amelynek eredményeképp most már a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hatásköre a szaúdi exportra való jogosultság odaítélése.

Szaúd-Arábia 2016-ban 178 ezer tonna marhahúst importált, így a tilalom feloldása a tárca szerint komoly lehetőség a hazai vállalkozások számára. A szaúdi hatóság 2016-ban auditot végzett három magyar vállalkozásnál. A minisztérium már benyújtotta az auditon részt vett vállalkozások adatait a regisztráció mielőbbi befejezése érdekében. Az élő szarvasmarhák exportkorlátozásának feloldása érdekében újabb szaúdi delegációt fogadtak az év elején a magyar szakemberek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?