2017. március 24. péntek Gábor, Karina

Hírek - Élelmiszerpiac

Megmondják az oroszok, mit akarnak tőlünk

Oroszország elsősorban magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiai fejlesztésekre számít – derült ki a napokban megtartott magyar-orosz tárgyalásokon. Az orosz „importkiváltási programban” szerepelhetnek a magyar vetőmagok, a kertészeti szaporítóanyagok és a tenyészállatok, de Oroszország vevő lehet a borra, a pulykára, a kacsára és a libára is.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Van lehetőség a magyar mezőgazdasági és technológiai transzferre az orosz importkiváltási programban – derült ki azokon a moszkvai tárgyalásokon, amelyeket Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára folytatott Jevgenyij Gromikóval, az Oroszországi Föderáció mezőgazdasági miniszterének első helyettesével az embargó okozta piaci változásokról. A tárca közlése szerint Oroszország importkiváltási programjához szükség van a jól működő külföldi gyakorlatok átvételére, amelyben Magyarország számára számos lehetőség nyílhat.

MTI-fotó: Mészáros János


Az orosz fél jelezte a magyar vetőmagok, kertészeti szaporítóanyagok, illetve tenyészállatok iránti igényét – közölte a minisztérium. A közelmúltban 60 magyar nemesítésű kukoricavetőmag-fajtát jegyeztek be, de Oroszország potenciális felvevőpiaca lehet a magyar bornak, pulykának, kacsának és libának is.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most az Agrárium 2016 konferenciára!


A Földművelésügyi Minisztérium február 18-án, Budapesten Magyar-Orosz Regionális Mezőgazdasági Fórumot szervez, ahová előzetesen 7 orosz régió jelentkezett be. A mostani moszkvai találkozón a felek megállapodtak arról, hogy a magyar-orosz mezőgazdasági munkacsoport soros ülését idén májusban Budapesten rendezik meg.


 

Címlapon, most

Mi kerül egy fej salátán 700 forintba?

Nem lehet csak úgy szedni és árusítani medvehagymát

Be kell tartani az általános élelmiszerszabályokat.

Brüsszel máris rábólinthat a nagy inputgyártók fúzióira

A bizottság áldását adhatja a ChemChina/Syngenta és a Dow/DuPont házasságra.

Újabb malmot hirdettek meg a Sikér felszámolásában

Már több mint 2 milliárd forint értékben hirdettek meg pályázatokat.

Lázár János megvédte Czerván Györgyöt a lovasbalhéban

A miniszter szerint nyomásgyakorlás helyett a presztízs megvédéséről volt szó.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ