Megtört a jég! - Húsz tonna búzát adtunk el Kínába

agrarszektor.hu
Húsz tonna magyar búzát sikerült eladni Kínába. Egy 2006-os bilaterális egyezmény aláírása óta ez volt az első magyar búzaszállítmány a távol-keleti országba.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2016 végén érkezett Kínába az első 20 tonnás búzaszállítmány a Chi Fu Eurotrading vállalat közreműködésével - közölte a Földművelésügyi Minisztérium. A budapesti képviselettel is rendelkező cégcsoport elsősorban az ázsiai régióban pénzügyi, befektetési és kereskedelmi területen tevékenykedik.

Az étkezési célú búzára vonatkozó bilaterális egyezmény 2006-os aláírása óta ez volt a első magyar búzaexport Kínába, és ez a szállítmány további exportlehetőségeket nyithat - hangsúlyozta Tóth Katalin, a tárca helyettes államtitkára az első magyar búzaszállítmány átadása alkalmából rendezett sanghaji ünnepségen. A Chi Fu Eurotrading és kínai partnere most egy kétszázezer tonnás exportról szóló egyezményt írt alá.

Jelenleg a közép-európai térségből Magyarország rendelkezik a legtöbb árucsoportra vonatkozó exportengedéllyel Kínába. Az elmúlt évben többek között megindult az élő lovak exportja, valamint a tej és tejtermékek kiszállításához szükséges eljárásrendről is megegyezés született.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?