Megvan, melyik számunkra a lehetőségek országa

agrarszektor.hu
A lehetőségek országaként tekint Magyarország Mongóliára a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerint. Együttműködési megállapodás készül a két ország génmegőrzési intézete között, és magyar segélyhitellel valósul meg egy mongol biokombinát rekonstrukciója. Emellett mintagazdasági technológiákat és termékeket is exportálnánk Mongóliába.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Egyre intenzívebbé igyekszik tenni Magyarország a magyar-mongol agrárkapcsolatokat - jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára, miután Budapesten tárgyalt Purev Sergelen mongol mezőgazdasági miniszterrel. Az MTI szerint előkészületben van a magyar és a mongol génmegőrzési intézetek között egy együttműködési megállapodás, követve a miniszterelnöki látogatás során elhangzottakat. Magyarország elkötelezett a songinoi biokombinát 25 millió dollár - mintegy 7 milliárd forint - értékű, magyar kötött segélyhitellel történő rekonstrukciója mellett. A rekonstrukció a mongol élelmiszerlánc-biztonsági rendszer kiépítésének első fázisa lesz.

Magyarország továbbra is érdekelt a mezőgazdasági mintagazdaságok létrehozására vonatkozó technológiák és termékek exportjában - szögezte le Nagy István, aki jelezte azt is, hogy Magyarország jelentős tapasztalattal rendelkezik tejipari kutatások területén is. Az FM finanszírozza a fejlődő országokból - köztük Mongóliából is - származó hallgatók magyarországi agráregyetemen történő képzését. Fedezi a hallgatók tandíját, a jegyzetek, tankönyvek költségeit, a kollégiumi elhelyezés terheit, gondoskodik az egészségügyi ellátásukról és havi ösztöndíjat biztosít.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?