2017. október 20. péntek Vendel

Hírek - Élelmiszerpiac

Méhészek figyelem! - Mézkirálynőt koronáznak, mézlovagrendet avatnak Jászberényben

Új mézkirálynőt koronáznak és felavatják a Jászsági Mézlovagrendet a jászberényi nemzetközi mézvásáron és méhésztalálkozón. A méhszúrás veszélye nélkül egy élő méhcsalád kezelését is megmutatják a látogatóknak.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Nemzetközi mézvásárt és méhésztalálkozót rendeznek augusztus első hétvégéjén Jászberényben. Ez a méztermelők, valamint a méhészeti eszközgyártók és -forgalmazók legnagyobb magyarországi szakmai eseménye.

A találkozón lesz az újonnan alakuló Jászsági Mézlovagrend felavatása és tagjai fogalomtétele, és idén sem marad el az új mézkirálynő megkoronázása – mondta el Molnár György, a szervező Szatmári László Jászsági Méhészegyesület elnöke. A harmincadik, jubileumi rendezvény célja a magyar mézfogyasztás népszerűsítése, a figyelem felhívása a hazai méhészszakmára.

 

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!

Az eseményen részt vesznek a már működő mézlovagrendek képviselői is, mintegy 7-8 ezer emberre számítanak. Magyarlakta területeken összesen 15 mézlovagrend működik, ebből kettő országhatáron kívül.

A résztvevők bemutatón láthatják – a méhszúrás veszélye nélkül – egy élő méhcsalád kezelését, továbbá füstőlőgyújtó és keretszegő versenyt is rendeznek a vállalkozó kedvűeknek.

A szakmai programban szó lesz egyebek mellett az új méhbiztosítási lehetőségről, a méhpempő és propolisz hatásairól.

Lehetőség lesz méz és méhészeti termékek kóstolására, az érdeklődők megismerkedhetnek a mézeskalácsdíszítés és a gyékénykas-készítés technikájával.


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu