Micsoda ciki! - Tejjel ünnepel az őrült autóverseny győztese

agrarszektor.hu
Igazi bátorságpróba a hétvégén megrendezett amerikai Indy 500 autóverseny, ahol a pilótáknak a betonfaltól néhány centire, 350 km/óra feletti tempóval kell száguldaniuk 200 körön keresztül. Meghökkentő, és talán ciki is, hogy a győztes a hagyományt követve egy üveg tejjel ünnepel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Egyesült Államokban a háborús hősök emléknapjának (május 30.) hétvégéjén futják minden évben az indianapolisi 500 mérföldes autóversenyt. A drámai bukásokkal tarkított őrült száguldás végén a győztes egy üveg tejjel ünnepel. A furcsa tradíció hátterében egy szemfüles mezőgazdasági ágazat áll.

A tejkortyolás szokása 1936-ból ered, amikor az esélyesek közé sorolt, háromszoros Indy-győztes Louis Meyerről egy olyan fotó jelent meg, amelyen jóízűt húz egy írós üvegből. A tejipar rögtön rá is ugrott a váratlan marketinglehetőségre, és a következő két évtizedben mindig egy-egy üveg tejet nyomtak a diadalmaskodó pilóták kezébe.

1956-től már a hivatalos Indy-brand részévé vált a tejivás szokása, bár azért akadtak üdítő kivételek. 1993-ban például az első helyen végző Emerson Fittipaldi narancslével ünnepelt, de a kulisszák mögött állítólag ő is belekóstolt a fehér italba.

Indiana államban hivatalosan is kineveznek a verseny idejére két tejesembert, akiknek fontos kötelezettségeik adódnak a futam végén. Aki először tölti be a tisztséget, az a győztes csapat tulajdonosának és szerelőjének ad egy üveg tejet. Aki már a második esztendőben áll ezen a poszton, az pedig az első helyen befutó pilótának nyújthatja át az ünnepi italt. Két év leteltével aztán új tejesembert választanak a helyére.

Érdekesség, hogy a pilótáknak a verseny előtt meg kell adniuk, milyen tejjel kívánnak locsolkodni a dobogón. Az idei győztes Takuma Sato a 2 százalékos zsírtartalmút választotta, és ugyanilyet kért volna Fernando Alonso is, aki először ruccant át ebbe a sorozatba a Forma-1-ből.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?