2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Hírek - Élelmiszerpiac

Miért világít kéken a csirkehús?

Kéken "világító" csirkehúst vásárolt a napokban egy ikrényi férfi. Feltételezések szerint a hús színét foszforvegyületek vagy baktériumok okozhatták.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Az ikrényi férfi a múlt héten egy boltban vett csirkemellet, amelyet szilveszterkor véletlenül nyersen elől hagyott a konyhapulton – írja a HVG. Amikor hajnalban hazament, azt tapasztalta, hogy a hús kékes színnel „világít”.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húst nem vizsgálta be, de közölte, hogy nem először találkoznak ilyen jelenséggel. Mivel azonban a konkrét esetben nem történt sem laboratóriumi, sem nyomon követési ellenőrzés, a valós ok csak feltételezhető. A hatóság két lehetséges okot valószínűsít: a sötétben fluoreszkáló pigmentet termelő Pseudomonas baktériumfajjal szennyeződhetett a hús, vagy foszforvegyületek idézhették elő a jelenséget.


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu