Milliárdokat költ kampányra az agrártárca

MTI
Húszpontos élelmiszer-biztonsági akciótervet dolgozott ki a kormány, amely továbbra is ragaszkodik ahhoz a véleményéhez, hogy a nyugat-európai multik "silány" élelmiszertermékekkel árasztják el Magyarországot. A kampány keretében 2 milliárd forintot költenek el 2019-ig.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az élelmiszerek minőségének javítása, a vásárlói tudatosság fejlesztése és a hatósági tevékenység hatékonyságának növelése a célja a kormány által kidolgozott húszpontos élelmiszerbiztonsági akciótervnek - mondta a földművelésügyi miniszter a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaderzsen a 9. Kárásznapon. Fazekas Sándor tájékoztatása szerint

a 2019-ig tartó kampány forrásigénye mintegy kétmilliárd forint.

2017-ben 150 millió forintot, 2018-ban egymilliárd forintot, 2019-ben pedig több mint 700 millió forintot költenek erre.

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!

 

Az intézkedések célja, hogy az élelmiszerek nagy részét a magyar élelmiszeripar állítsa elő a magyar mezőgazdaság által megtermelt alapanyagokból. Bővítik és fejlesztik a hatósági szakértői munkát, az ellenőrzéseket, és támogatják az élelmiszerek megkülönböztetésére alkalmas, önkéntesen alkalmazható eszközök, védjegyek elterjesztését.

Fazekas Sándor szerint szintén feladat az élelmiszerek S-QR kód védjegyének megtervezése és létrehozása. Ez lehetővé teszi, hogy a legkorszerűbb számítástechnikai eszközökkel lehessen információkat gyűjteni az élelmiszerekről. Az agrártárca vezetője szólt arról, hogy a magyar termékek arányát szeretnék tovább növelni a kiskereskedelmi forgalomban: míg 2010-ben ez 30 százalék volt, idén már 60 százalék.

A tárca szerint a nagy élelmiszergyártók kettős mércét alkalmaznak a nyugati és a kelet-európai országokban fogalmazott élelmiszereknél.

Az élelmiszerbiztonsági akcióterv kidolgozása ezen vélemény egyfajta következményének tekinthető. A feltételezést ugyanakkor a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih) idei vizsgálatai nem támasztották alá, és az EB sem tárt fel komoly piaci anomáliákat a 21 tagországból kapott bizonyítékok alapján.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02