"Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!"

agrarszektor.hu
"Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!" mozgalom indult néhány évvel ezelőtt Tolna megyében a Gemenc Zrt. gondozásában, azóta pedig már hetvenhat település csatlakozott a kezdeményezéshez.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. 2009-ben indított faültető projektjéhez tizenhárom megye hetvenhat települése csatlakozott, az idei őshonos faültetés pedig nemrég kezdetét vette. A talajviszonyoknak megfelelően ebben az évben főleg hegyi juhart, kislevelű hárst, magyar kőrist, kocsányos tölgyet és nyírfát ültetnek, a fákat és a tavaszi és őszi ültetéseken szükséges szakértelmet díjmentesen biztosítja az erdőgazdaság.

Szorgalmazzák továbbá, hogy amennyiben lehetséges, a fákat a szülők ültessék, később pedig gyermekeikkel együtt gondozzák azokat. Az önkormányzatok is együttműködnek, megszervezik az ültetési napokat, biztosítják a szerszámokat, a közreműködőket, névazonosítóval látják el a facsemetéket, és vezetik "Az én fám" nyilvántartási rendszert.

A Gemenc Zrt. célja, hogy az eljövendő generációk zöldebb, egészségesebb környezetben nőjenek fel, valamint hogy jobban azonosuljanak a zöld-öntudattal, a környezetvédelemmel, szülőhelyükhöz való kötődésük pedig erősödjön.

A további csatlakozni vágyó településéket örömmel várják a szervezők - írja a teol.hu.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?