2017. november 25. szombat Katalin

Hírek - Élelmiszerpiac

Mostantól sokkal jobb minőségű lesz a kenyér

Módosult a Magyar élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló rendelet, amely kitér a sütőipari termékek szabályozására is. A Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerint jobb minőségű kenyerek és pékáruk készülhetnek.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Új szabályok vonatkoznak a kenyerek összetételére és fajtáira, bővült a védett termékek listája – áll az FM közleményében. Az új előírás 15 kenyér esetében szabályozza az összetételt. Az összetevők közé bekerültek a magas vitamin-, fehérje- és rosttartalmú álgabonák.

Az élelmiszerkönyv felsorolja a védett elnevezésű termékeket, például a tejes tésztából készült péksüteményeket, a leveles tésztából készült finom pékárukat. A rendelet értelmében a védett elnevezéseket csak akkor lehet használni, ha a termékek megfelelnek az élelmiszerkönyvben rögzített követelményeknek - mutat rá a közlemény.

A módosítás támogatja a jó minőségű pékáruk elterjedését és a gyenge minőségű termékek visszaszorítását. A minisztérium szerint a jó minőségű élelmiszereket egyre többen keresik, amelynek hátterében a fogyasztói tudatosság erősödése áll.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu