2017. november 25. szombat Katalin

Hírek - Élelmiszerpiac

Nagy pápai húscsőd: valakinek gyorsan mindent eladnának

Már a közeljövőben meghirdeti értékesítésre a pápai húsipari cégcsoport vagyonelemeit a felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. A három vállalat vagyonát egyben kívánják eladni. Január 4-én járt le a hitelezői igények bejelentési határideje, most pedig a beérkezett követelések felülvizsgálata folyik.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Első körben egyben hirdeti meg a felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit (NRN) Kft. a pápai húsipari cégcsoport vagyonelemeit – nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Szegőné Kemerle Judit, a vállalatok felszámolója. A felszámolás alatt álló húsipari csoportba a Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft., a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft. és a Pápa-Ser Sertéstenyésztő és -hízlaló Kft. tartozik.

A pápai önkormányzat még tavaly jelentette be, hogy felszámolást kezdeményez a saját tulajdonában álló Pápai Vagyonhasznosító Kft. és a Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft Kft.-vel szemben. A döntés nyomán a Pápa-Ser is a felszámolás sorsára jutott, mivel a Pápai Vagyonhasznosító Kft. leányvállalataként működött.

MTI-fotó: Földi Imre


A kormány az önkormányzati lépés után tavaly döntött arról, hogy a Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft.-t stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánítja. Ilyen cégnek minősül a Pápai Vagyonhasznosító Kft. is, mivel a vállalat elődjének számító Pápai Hús 1913 Kft. – vele együtt pedig a Pápa-Ser Kft. - már 2013-ban megkapta a stratégiailag kiemelt státust. E minősítés azt is jelenti, hogy a stratégiai felszámolási eljárást nem üzleti alapon működő felszámoló cég, hanem csak az állami tulajdonú NRN folytathatja le.

Szegőné Kemerle Judit tájékoztatása szerint január 4-én járt le az a harminc napos határidő, ameddig a hitelezők bejelenthették igényeiket, most pedig a beérkezett igények egyeztetése, felülvizsgálata folyik. Ennek befejeződése után derül ki, hogy a felszámolásban mennyi tartozást kellene kiegyenlíteni, A pápai cégcsoport a felszámolás alatt is működik, tevékenységeit pedig az árbevételből finanszírozza – tette hozzá a felszámolóbiztos.

A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. hamarosan nyilvános pályázati felhívást tesz közzé a cégcsoport vagyonának értékesítésére. A felszámolóbiztos szerint bíznak abban, hogy sikerül egyben eladni a húsipari vagyont. Ha azonban ily módon nem találnak megfelelő vevőt, a későbbiekben feldarabolva próbálják majd meghirdetni a vagyonelemeket.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu