Nem olcsóbb a comb, de jobban esszük

agrarszektor.hu
Több sertéshúst eszünk, mint az áfa-csökkentés előtt, pedig az ára nemigen változott 2015-höz képest. A fogyasztóknak azonban érdekük, hogy a termelők tisztességes versenyben szállhassanak ringbe termékeikkel, és ne fojtsa meg őket a feketepiac.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Éves szinten, egy emberre vetítve most 25 kilogramm körüli a magyarok sertéshús-fogyasztása, 10%-kal több, mint 2016-ban - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton, Túrkevén, a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón tartott sajtótájékoztatón. Fazekas Sándor kiemeli, hogy a sertéságazatra kedvezően hatott, hogy 27-ről 5 százalékra csökkent a sertéshús áfakulcsa 2016. január 1-jétől.

 

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hozzátesszük: az áfacsökkentés pozitív hatásai leginkább az ágazat fehéredésében mutatkozott meg. 2015-höz képest a fogyasztók mindössze 6%-os árcsökkenéssel találkoznak a pultokon. Ezzel együtt mindenképpen jó döntésnek bizonyult a forgalmi adó csökkentése, mint ahogy az elektronikus áruellenőrzés (EKÁER) bevezetése is jótékony hatással volt a feketefuvarok visszaszorulására. Mindez csak áttételesen érinti a magyar fogyasztót, de fontos: a nem trükköző termelők versenypozíciói javultak, életképesebbek lettek a hazai vállalkozások.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13