Nem tudni, kikkel akarták megetetni az osztrák pacalt?

agrarszektor.hu
Egy tonna, Ausztriából érkezett jelöletlen pacalt foglaltak le az M1-es autópálya komáromi szakaszán a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. A NAV sorozatban buktatja le az illegális hússzállítmányokat. Eközben az agrártárca szezonális tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzéseket rendelt el március 1-28. között.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az egy tonna osztrák pacalt elvileg nem emberi fogyasztásra hozták Magyarországra, de az okmányokon nem tüntették fel, hogy állati élelmezésre szánják - közölte Doktor Zoltán, a NAV sajtóreferense. Az ellenőrzés közben kiderült, hogy a társaság az állati melléktermékek behozatalához szükséges engedéllyel nem rendelkezett, a fuvart az ekáerbe sem jelentették be és a vállalkozás adótartozása meghaladja a háromszázezer forintot.

A pénzügyőrök a jelöletlen pacalszállítmányt lefoglalták, a kormányhivatal munkatársai pedig intézkedtek a szállítmány megsemmisítéséről. Az utóbbi hetekben több hasonló húspiaci fogásról számolt be a NAV.

Eközben az agrártárca bejelentette, hogy Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár március 1-28. között tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést rendelt el. Az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrökre.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által koordinált akcióban a megyei kormányhivatalok ellenőrei kiemelt figyelemmel vizsgálják a pácolt, a füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, főként a húsvéti ünnepek előtt keresett sonkát, a tojást és az édesipari termékeket. Az ellenőrzés kiterjed a különféle borokra, egyéb szeszes italokra, a szezonális zöldségekre, gyümölcsökre, e termékek előállítóira és forgalmazóira. A hatóság munkatársai az élőállat, elsősorban a nyúl és a bárányszállításokat is különös figyelemmel ellenőrzik ebben az időszakban.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?